Over ons

A passion for rugs

De A van “Aangename kennismaking!” en een sterke visie achter het merk Ancré Rugs…


A stands for Ancré

Verankerd. Gegrond. Geaard. Het is de letterlijke vertaling van Ancré en meteen ook een mooie kerngedachte voor onze duurzame handgemaakte tapijten in natuurlijke materialen. Een Ancré-tapijt kleedt je interieur aan, brengt zachtheid op je vloer en zorgt voor een luxueuze feeling in jouw woning. Jij voelt je één met een Ancré-tapijt.

A stands for Aerts family

Pieter Aerts en zijn vrouw Kathleen zijn de founders van Ancré Rugs. Maar de liefde voor kwaliteitsvolle tapijten stamt al uit grootvader Aerts zijn tijd. Nadien specialiseerde vader Aerts zich in het oude ambacht van handgeknoopte Perzische tapijten. Drie generaties gefascineerd door het ondernemerschap, gepassioneerd door mooie tapijten.


A stands for Antwerp

Vanuit onze homebase Antwerpen verkopen en leveren wij tapijten vanuit onze webshop in heel België en Nederland. Wij hebben geen fysieke winkel, maar organiseren regelmatig pop-ups op unieke locaties in Antwerpen. Daar kan je onze prachtige capsulecollectie ontdekken. Ben je een interieurprofessional? Contacteer ons voor een partnership. Wij leren je graag kennen!

A stand for A label

Handgeknoopte tapijten en een ecologische mindset. Dat zijn de hoekstenen van Ancré Rugs. Wij kiezen bewust voor natuurlijke materialen zoals hennep, bamboe, jutte en tencel die handgeweven worden volgens eeuwenoude technieken. We combineren dit met tijdloze, aardse kleuren voor een schitterend en duurzaam resultaat.

A stands for Ancient craft

Het vakmanschap van het weven staat centraal in het verhaal van Ancré Rugs. Onze tapijten worden vervaardigd in het Verre Oosten, waar het oude ambacht nog steeds geperfectioneerd wordt. Elk tapijt wordt vakkundig met de hand geknoopt, een arbeidsintensief proces. We werken enkel met gecertificeerde producenten die een hart hebben voor mens en planeet en die de arbeidsomstandigen en het eerlijk werk respecteren.

A stands for Artwork

Elk tapijt is een kunstwerk op zich. Daarom is onze collectie beperkt en werken we uitsluitend op maat van jouw smaak en jouw interieur. Wil je de kleuren zien en het tapijt voelen? Vraag online jouw staal aan. Wij brengen de kost van de stalen in mindering bij de bestelling. 

De levertermijn van een Ancré-tapijt is gemiddeld 6 tot 8 weken.Interesse in een Ancré-tapijt?  Graag avies op maat?

Boek een afspraak via Calendly

Interesse in een partnership?  


keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x