Onderhoud

Een juiste verzorging van uw tapijt of vloerkleed zorgt ervoor dat deze er langer mooi uit blijft zien.

Stofzuig regelmatig, vooral wanneer uw nieuw tapijt net gelegd is.  Het is heel normaal dat nieuwe tapijten in het begin soms ‘pluizen’ en vezels loslaten. Dit heeft geen invloed op het uiterlijk of kwaliteit van het tapijt en houdt na enkele weken stofzuigen vanzelf op.

Zorg ervoor dat u uw tapijt gedurende de hele levensduur regelmatig blijft stofzuigen. Zo blijft het er langer mooi en schoon uitzien. 

Stofzuigen met een tapijtmondstuk met laag vermogen zonder haren of met zeer zachte haren. De hoeken van het tapijt kunnen omhoog komen als er veel doorgang is naar de kamer over de hoek. Rol het tapijt in de tegenovergestelde richting en draai het regelmatig 180 graden zodat de hoek rust krijgt

 Af en toe opschudden of uitkloppen is ook goed om te doen. En een of twee keer per jaar  een tapijt 180 graden draaien is ook goed om looppaden te voorkomen.

Vlekken verwijderen

De meeste tapijten zullen, net als andere stoffen, te kampen krijgen met de nodige ongelukjes zoals koffie- of wijnvlekken. Om de schade te beperken moet u, zodra u een probleem opmerkt, altijd zo snel mogelijk handelen:

  • Verwijder eventuele vaste stoffen met een spatel van het tapijt.
  • Dep het gebied droog met een vel wit, absorberend keukenpapier.
  • Blijf het gebied voorzichtig droogdeppen met een nieuw vel keukenpapier tot er geen vocht meer wordt opgenomen.
  • Wrijf of schrob het tapijt nooit omdat zo de pool kan breken en permanente schade aan het oppervlak kan veroorzaken
  • Vermijd huishoudelijke schoonmaakmiddelen omdat deze ervoor kunnen zorgen dat de vlek in het tapijt trekt, de pool kunnen beschadigen of een plakkerig laagje kunnen achterlaten dat snel vuil aantrekt.

Als de vlek blijft zitten, kunt u het beste een professionele tapijtreiniger inschakelen.


keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x