Hennep

De hennep vezel wordt reeds duizenden jaren gebruikt in textiel. Het is een uiterst duurzame vezel die bovendien erg sterk is. Redenen genoeg om hennep naar voor te schuiven als één van de duurzaamste biologische vezel en deze op grote schaal te gaan verbouwen.

De hennepplant is door zijn vele eigenschappen een drijvende kracht in duurzame landbouw. 

De hennepplant is in de eerste plaats zeer snelgroeiend, maar liefst 3 meter in 100 dagen.  Hennep is vanwege zijn dicht gebladerte en hoge plantdichtheid, zeer effectief in het natuurlijk bestrijden van hardnekkig onkruid.  Het zorgt er  voor dat boeren minder pesticiden hoeven te gebruiken en als rotatiegewas is het uiterst geschikt.  Voor de groei heeft het gewas zelf geen pesticiden of kunstmest nodig.  Een mooie bijkomstigheid is dat de plant de voedingsstoffen niet uit de grond put.  De hennepplant verdringt parasieten en gaat met haar diepe wortels (tot 2 meter) erosie tegen. De plant haalt bovendien vier keer zoveel CO2 uit de lucht als de meeste bomen, wat uiteraard een zeer gunstig effect heeft op de klimaatverandering.

Plantaardige hennep leent zich bijzonder goed tot het maken van vloerkleden.  De gladde textuur biedt het mooie subtiele glans.  Het stoot vloeistoffen ook heel goed af. Het is bovendien makkelijk biologisch afbreekbaar.

Deze hennep variant kan je uiteraard niet roken ;-)

Ideaal voor Scandinavische, zuiderse of minimalistische interieurs.


Wens je meer informatie over onze Hennep-tapijten?

Hennep
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x